2 februari 2012

Har läst Cirkeln...

Nu har jag gjort det. Läst Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. En ungdomsbok som tokhyllas och det finns egentligen inget mer att skriva om boken, allt har redan sagts. Mer än att jag sällar mig till "gillaskaran" trots att jag inte är någon fantasyfan, jo då jag har läst några Harry Potter och sett några av filmerna. Alla tre barnen läste Harry-böckerna så fort de kom ut så jag slapp inte undan.

Cirkeln är så mycket mer än häxor, onaturliga händelser och krafter. De sex tonårstjejernas karaktärer skildras trovärdigt och är lätt att identifiera sig med. Ja jag vet, det var ett bra tag sedan jag var i tonåren. Men tonåringar är ett naturligt inslag i min vardag fortfarande, trots att de egna lämnat tonåren bakom sig, eftersom jag arbetar på en gymnasieskola. Det faktum att mycket av Cirkelns handling är förlagd till skolmiljö ger extra krydda och det är inte utan att min fantasi skenar iväg en smula när jag går genom skolans korridorer.

Mitt råd är att läs Cirkeln och ja jag väntar på uppföljaren Eld, i den planerade trilogin, som kommer i april.

Andra som bloggat om boken är bl.a. Olika sidorFiktiviteter och Lyrans noblesser

6 kommentarer:

 1. Håller på att läsa den just nu och jag har inte hört en enda säga att den var dålig. Håller med dig karaktärerna är intressanta och trovärdiga och jag var rädd innan jag började läsa boken att den skulle vara löjlig som det kan bli när häxor och sånt blandas in i svenska böcker men än så länge är jag jättenöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så är det och nu rekommenderar jag den varmt till både ung och gammal. En kollega blev extra intresserad då den innehåller skolmiljö :)

   Radera
 2. Jag läste den också för inte alls så länge sen och faktiskt så tyckte jag den var lite överskattad(?). Visst var den bra och jag kunde knappt lägga ifrån mig den men så himla hyllad som den blivit kan jag nog inte hålla med om. Egentligen vet jag inte vad det är som gör det men fick liksom ingen feeling för den. Kan tycka att det blir rätt lamt när hela världens öde hänger på ett gäng ungdomar liksom. Känns inte så trovärdigt enligt mig.
  Sen skulle jag nog vilja ha lite mer kärlek i den *kärleksnörd* hehe.

  Fin blogg du har förresten, gillar den skarpt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är så härligt och uppfriskande att vi kan ha olika åsikter om böckerna vi läser. Mm det där med kärlek kan jag allt hålla med dig om :) Men jag ser frem emot tvåan :)

   Kul att du gillar bloggen, har precis kikat in hos dig :) ska bli kul att hänga där lite.

   Radera
 3. Först läste jag den och när jag var färdig fick dottern (som fått boken i julklapp...) läsa den! Nu väntar vi på att andra delen Eld ska komma ut...det är visst imorgon!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var du snabb som hann före dottern :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...