Litteraturens Vänner

Litteraturens Vänner är ett gäng på sju kvinnor i åldrarna 59-73 år. Vi träffas med 6-8 veckors mellanrum och pratar böcker. Vi har träffats regelbundet i ett antal år nu. Vårt gäng består är en blandning av grannar, vänner, före detta kollegor och barndomsvänner. Vi turas om att ha bokträffen var sjunde gång och kvällen innehåller även något att äta och dricka. Vi bor i Östergötland, närmare bestämt runt Linköping med omnejd.

Från början gick våra träffar ut på att ta med boktips till de övriga. Vi har en anteckningsbok där vi skriver upp alla böcker som vi tipsat varandra om, denna bok har även blivit till en lista på samtliga böcker.

Vi har ändrat lite i vårt koncept nu. Den som är värdinna för kvällen köper en egen vald pocketbok som var och en får för att läsa till nästa träff. Vi kände att vi ville kunna diskutera lite djupare om de böcker vi läser och de blev lättare när när alla läser samma bok.

Vi träffas även för att göra andra trevliga saker tillsammans. Det kan bli allt från att gå på bio, besöka Bokens Dag i Linköping till slottsvisningar.

Vårt 10-årsjubileum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...