7 februari 2012

Dagen efter...


Det blev två mycket inspirerande dagar i Göteborg tillsammans med de övriga 19 bloggambassadörerna. Det var spännande att få en inblick i hur det arbetas inför, under och efter Bokmässan. Den här tiden på året arbetas det för högtryck för att få allt att klaffa. Det var en häftig känsla att blir lotsad från lobbyn i Gothia Towers via långa korridorer och uppför vindlande trappor till det allra heligaste, Bokmässans lokaler på våning 8.

Bloggambassadörerna 2012. Foto: Tomas Belfrage


Här fick vi inledningsvis en kort rundvandring i lokalerna under trevliga mingelformer med förfriskningar och tilltugg. Därefter berättade Bok & Bilioteks grundare Bertil Falck om Bokmässans tillkomst. Vem hade anat att det var under en kräftskiva i Hagfors?! Det var mycket underhållande att lyssna på alla anekdoter och se bilder från tidiga mässor som Bertil samlat på sig under åren. Det skrattades gott när Bertil berättade om hur Jackie Collins närvaro skapade stora rubriker och att flera förlag hotade att "hoppa av" pga att hennes medverkan gjort Bokmässan till ett "horhus".

Andra ansvariga som berättade om sitt arbete var bl.a. Anna Falck VD för Bok & Bibliotek i Norden AB, Birgitta Jacobsson Ekholm kommunikationschef, Tomas Belfrage utställningsansvarig och Anneli Jonasson programkoordinator.

I väntan på Bokmässan 2012 sippar jag på bubbelvatten anno Bokmässan 2011Stort tack till Hanna Johansson, webbredaktör, som höll i trådarna och lotsade oss rätt under dessa halvdagar.

5 kommentarer:

 1. Visst hade vi det fantastiskt trevligt?! Det ska bli roligt att ses igen, i september!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen toppen, bara 232 dagar kvar så ses vi igen! Men nu känns det ännu bättre när man fått ett "ansikte" bakom bloggarna.

   Radera
 2. Vad trevligt och roligt det låter! Ser fram emot att följa dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det verkligen, så spännande och roligt! Ett härligt gäng book lovers:)

   Radera
 3. Ja tänk vad "lilla" Jackie kunde ställa till det på den tiden. ;)

  Otroligt trevligt dygn, men mycket bokprat och mycket god mat, skåning som man är maten det som kommer efter böcker. ;)

  Kul att lära känna alla de bakom mässan och framförallt alla er bakom alla bokbloggar.

  Ha en bra dag!

  Kram
  Annica (Bokform)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...