torsdag 28 mars 2013

Pyntad läshörna...


Påskriset är på plats så nu inleder jag påskfirandet. Först en långhelg fylld av god mat och trevligt sällskap. För att i nästa vecka fortsätta med ett välbehövligt påsklov.

Nu lär det väl inte bli några lässtunder i just den läshörnan. Termometern visar fortfarande på för låg lästemperatur i uterummet. Men om jag har vädrets makter på min sida så kan det kanske bli en fika någon solig eftermiddag i hörnan.

Garanterat är att det i alla fall kommer blir en hel del påskekrim som grannarna i väst uttrycker det så bra. Norrmännen har allt sedan 1920-talet frossat i deckare runt påsk och visst är det en alldeles utmärkt härlig tradition att haka på.

De deckare som lockar mig mest just nu är två för mig helt olästa författare, Magnus Zaar som skrivit Den nakne ambassadören och Fred Vargas med Budbäraren och en gammal bekanting Elly Griffiths med Känslan av död som är den fjärde boken i serien om underbara Ruth Galloway.

Vad läser ni i påsk? Är ni på för lite påskekrim?

Glad Påsk!!

10 kommentarer:

 1. Tänk den som ändå hade påsklov att se fram emot, själv har jag precis startat upp med C-uppsatsen så ser inget "lov" förrän till sommaren :P

  Tänkte bara passa på och tipsa om att jag nu har en pågående "påsktävling" i bloggen om du skulle vara intresserad :)

  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du fullt upp det hör jag det :)Men sommaren kommer nog med en rasande fart. När det väl har varit påsk så brukar det gå fort.

   Radera
 2. Glad Påsk Erika! Ska försöka få lite påskekrim här också - jag har ju en Sandman som väntat länge... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Sandmannen ja just det. Nästan så jag är lite avundsjuk på dig som har den kvar.

   Radera
 3. Glad påsk! Det blir lite påskekrim här också. Jag har bara några sidor kvar i en turkisk deckare och sedan blir det nog en Peter Robinson tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter Robinson är ett säkert deckarkort!!

   Radera
 4. Påskekrim var det här också, i form av Kristina Ohlssons nyaste, Davidsstjärnor. Har spenderat största delen av eftermiddagen i soffan försjunken i den :) Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Kristina Ohlssons nya ser jag fram emot, gillat samtliga föregående i serien :)

   Radera
 5. Tänkte det var bäst att berätta att jag har satt ditt fina omdöme om Sonjas hemlighet på baksidan av pocketen som kommer 10 april.
  Jag skulle gärna vilja skicka dig ett x som tack, du kan väl maila mig din adress på asa_hellberg@bredband.net

  Glad Påsk,
  kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa! Vad glad jag blir. Mail kommer :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...