25 mars 2011

Flera på gång samtidigt...

Annikas bokbloggsjerka handlar den här helgen om läsning och bloggnamn.


Läser du bara en bok i taget eller har du flera på gång samtidigt? Vilka böcker läser du just nu?

Förr om åren så hade jag bara en bok på gång. Men i takt med att vi startade vår bokcirkel Litteraturens Vänner så har jag haft två böcker på gång samtidigt, en egen vald bok och en bokcirkelbok. Jag har även  de senaste åren haft en ljudbok på gång samtidigt som de andra böckerna. Jag tycker det är alldeles utmärkt att ha en ljudbok att lyssna på när jag åker buss, gör olika hushållssysslor eller går stavgång. Däremot så försöker jag blanda de tre så det inte är t.ex. enbart deckare jag har på gång.

Jag läser nu Kärlekens historia av Nicole Krauss, har kommit halvvägs i boken. I Litteraturens Vänner läser vi just nu Sarahs nyckel av Tatiana De Rosnay, har precis börjat i den. Ljudboken för tillfället är Panik av Jeff Abbott, och det kan jag lova att jag känner när jag lyssnar på den, ruggig historia.


Denna vecka bjuder jag även på en bonusfråga: Hur kom du på ditt bloggnamn?

Hm... ja början på mitt bloggnamn är ju självklart eftersom jag heter just Erika och det är egentligen inget konstigt med andra delen av namnet heller för prata det kan jag och mycket och ofta dessutom. Så där har ni Erikas bokprat

4 kommentarer:

 1. Jag har en bok av Nicole Krauss hemma men den har inte kommit längre än till byrån bredvid min säng. Men snart, kanske ...

  Jag brukar aldrig lyssna på ljudböcker men förra veckan började jag faktiskt lyssna på Poeten av Michael Connelly som jag läste pappersvarianten av för några år sedan. Jag lyssnar på den på jobbet och även om jag inte är överdrivet positiv till ljudböcker så förgyller den i alla fall mitt annars så enformiga arbete.

  SvaraRadera
 2. Det ska bli intressant att höra vad du tycker om du jämför pappersvarianten med ljudboken av Poeten.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du tittade in hos mig och tack för länkningen. Jag är själv inne här lite titt som tätt. Du har en jättefin blogg. Härligt att se att du även använder ljudböcker som jag. Att det kan så härligt förgylla en annars så alldaglig vardagssyssla.

  SvaraRadera
 4. Lingonhjärta: Tack för de fina orden, ja visst ljudböcker är fantastiskt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...