4 mars 2011

Litteraturens Vänner bokpratar...

Igår träffades Litteraturens Vänner för att prata om Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon. Vi började kvällen som alltid med lite gott tilltugg. Den här kvällen bestående av fisksoppa, gott bröd, hembakat knäckebröd, ost och vin. Sittningen avslutades med kaffe och hembakad semla. Nog pratat om mat. Innan kaffet serverades blev det bokprat.

Det blev en trevlig och fin diskussion om boken. Vi var rörande överens, en fantastisk, magisk och fängslande bladvändare som trollband oss alla. En historia som innehåller spänning, kärlek, vänskap, sorg, mystik, ondska ja allt. Calos Ruiz Zafon är en mästare på att porträttera starka och fängslande karaktärer med både allvar och humor.

En av "Vännerna" lyssnade på boken och vittnade om en fin lyssnarupplevelse med Jonas Karlsson som uppläsare. Ett extra plus som hon lyfte fram var att när man lyssnar så uttalas namn på personer och platser med rätt uttal, vilket förhöjer upplevelsen av berättelsen. Man får dem uttalade med i det här fallet spansk touch eftersom historien utspelar sig i Barcelona.

Samtliga "Vänner" gav Vindens skugga fem poäng av fem möjliga. Nästa bokprat med blir den 20 april.


1 kommentar:

  1. Vad trevligt no verkar ha det på era bokprat! Ser framemot att läsa Vindens skugga - den står i bokhyllan och bara väntar...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...