18 mars 2011

Död mans fotspår...

Runt midnatt så hade jag läst klart Peter James fjärde bok i serien om Roy Grace, Död mans fotspår. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa, var tvungen att få reda på hur det skulle gå.

Året är oktober 2007 och kommissarie Roy Grace och hans team får två kvinnomord att utreda, den ena kvinnan hittas i en dagvattentunnel  i Brighton och den andra i Australien i bakluckan på en bil. Samtidigt sitter en kvinna, med svar på en del frågor som polisen ställer sig, inspärrad i en hiss.

De båda kvinnooffren sammankopplas med en affärsman  från Brighton som avled under attentatet mot World Trade Center den 11 september 2001. Peter James växlar mellan åren 2007 och 2001 i sin berättelse och för mig som läsare framåt med fast hand. Allt eftersom sida läggs till sida utvecklas det hela till en katt- och råttlek, där jag inte kan lägga ifrån mig boken.

Den cliffhanger som boken avslutas med gör att jag bara vill läsa mer och mer....men den femte och den sjätte bok i serien har inte översatts från engelska än...undrar hur lång tid det tar, hur länge måste jag vänta?! Eller ska jag ge mig på den engelska versionen??

2 kommentarer:

  1. Jag förstår dig! Lyssnar just nu på ljudboken som Peder Falk läst in. Ruskigt spännande. Det är första boken av Peter James för mig - det lär bli fler!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...