söndag 24 februari 2013

Hittade Maria Lang...

I dag har jag tittat igenom mammas bokhylla. Det finns mycket intressant där kan jag lova.

Fick med mig en hög Maria Lang böcker hem. I mars är det dags för filmatiseringen av Maria Langs roman Mördaren ljuger inte ensam som är hennes första deckare. Men just den titeln fanns inte i bokhyllan så den måste jag nog klicka hem. Jag får ta och börja med Vitklädd med ljus i hår. Ja så får det bli.Det är säkert 20 år sedan sist jag läste någon Maria Lang. Hur är det med er har ni läst Lang?

Och filmen ska jag definitivt se!!


8 kommentarer:

 1. Jag läste om den första boken för ca 10 år sen och fick mersmak och läste även de andra. Kul att läsa dem som tidsdokument. Ska bli intressant att se hur filmen blir.

  Kunde inte kommentera via WordPress så det får bli så här.
  http://bokdamenblog.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja den här filmen ser jag fram emot mycket och böckerna förstås :)

   Radera
 2. Jag har en hel del av böckerna. Förhoppningsvis blir det nyutgåvor av dem nu, så jag kan få tag i alla böckerna. Hon är nog min absoluta favoritförfattare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är roligt att samla på samtliga böcker av en författare. Fint att ha i bokhyllan också.

   Radera
 3. Jag har läst alla hennes böcker och har nästan alla hemma i bokhyllan. Det ska bli kul att se hur det fungerar med filmatiseringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en viss känsla att ha alla böcker i sin ägo. Jag har inte sett filmen än kanske kan det bli nu på påsklovet.

   Radera
 4. De senaste veckorna har Maria Lang synts mer på kultursidorna än vad hon gjorde under hela 20-årsperioden efter sin död. Nu är kritiken bra mycket vänligare än under hennes livstid. Som tidsdokument är Langs böcker ställvis riktigt bra, och den ena recensenten efter den andra breder ut sig över sånt som tilltalar sinnet för nostalgi - allt från från inredning och klädsel till det ständiga niandet och excellerandet i litterära citat.

  På Flashbacks forum har jag öppnat en tråd om Maria Lang, och bidragit med lite egna hågkomster. Där finns också länkar till en rad i mitt tycke intressanta texter från de senaste veckorna, från bland annat DAST Magazine, Kulturdelen, Aftonbladet och SvD.

  https://www.flashback.org/t2104342

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Ska kika in där!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...