29 mars 2011

Tematrio - Historiska romaner
Lyrans noblesser har den här veckan Historiska romaner som Tematrio. Hon uppmanar till att berätta om tre histroiska romaner som man vill tipsa om. Här har ni mina favoriter.


1. Den absoluta favoriten bland de historiska romanerna är Ken Folletts böcker Svärdet och Spiran: stormarnas tid och makten skördar och En värld utan slut. Två helt fantastiska böcker som utspelar sig i England och den medeltida staden Kingsbridge under 1100-talet samt 1300-talet.

2. Jag tispar gärna om Jan Gullious romansvit om Arn under korstågstiden, Vägen till Jerusalem, Tempelriddaren, Riket vid vägens slut, Arvet efter Arn. Den här serien har jag tänkt att läsa om så småningom.

3. Sista tipset är den romanserie som ges ut av Historiska Media, Släkten. Släkten är en romanserien som berättar Sveriges historia från vikingatid fram till våra dagar. Läsaren får följa historien via en släkts öden och äventyr. Varje del i romanserien skrivs av några av våra mest namnkunniga och kända författare. De böcker som hittills getts ut är: Blandat blod av Katarina Mazetti, Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg, Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg. Jag gillar upplägget med att det är olika författare som skriver böckerna i serien och får sätta sin prägel på texten utan att för den skull frångå grundhistorien med Släkten i centrum.6 kommentarer:

 1. Jag har själv inte läst så många historiska romaner ännu, så det är kul att få några tips! =) Tack för dem!

  SvaraRadera
 2. Varsågod =) ja boktips är alltid välkommet!

  SvaraRadera
 3. Ken Follett har jag nog aldrig läst, tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Lyran: det är riktiga tegelstenar på 1000 sidor. Men böckerna är väl värda att ägna tid.

  SvaraRadera
 5. Intressanta tips. De ska jag ta till mig.

  SvaraRadera
 6. mimmimarie: Vad roligt, hoppas du gillar något av dem.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...