söndag 9 oktober 2011

Darling Jim av Christian Mörk

Egentligen vet jag inte riktigt hur jag ska börja berätta om Darling Jim av Christian Mörk. Men jag börjar så här....

En brevbärare som är ute på sin postrunda ser genom ett av brevinkasten han passerar en person som ligger skadad innanför dörren. Det som från början verkade vara en död person ska visa sig vara tre döda och dessutom verkar en person saknas. Två av de döda hittas inlåsta i gömda rum där de sakta fått svälta ihjäl. I huset hittas också ett rum där det ser ut som en person varit fastkedjad. Vad är det som utspelats i detta hus....?

Senare hittar postarbetaren Niall ett brev som är postat till en av de mördade. Av nyfikenhet bryter han mot reglerna och öppnar brevet som innehåller en dagbok. Dagboken tillhör en av de dödade i huset. Niall börjar läsa i dagboken och nu målas hela den ohyggliga historien upp med vad som egentligen har hänt i det olycksaliga huset....

Det är nu jag som läsare får stifta bekantskap med de tre systrarna Fiona, Roisin och Aofie och den vackre kvinnokarlen Jim. Jim kommer till den lilla landsorten och trollbinder varje kvinna han möter med sina sagor och sitt sätt. Men allt är inte vad der verkar vara och de tre systrarna börjar ana att det inte är helt ofarligt att vara i Jims närhet. Ryktet säger att flera unga kvinnor gått ett hemskt öde till mötes där Jim dragit fram.

Det här är en mycket bra bok. Här finns allt kärlek, sorg, magi, verklighet, längtan, skräck, grymhet, vänskap, spänning ja allt.

Handlingen är "flera historier i en", dels via dagboken som Niall läser, dels Nialls efterforskningar efter vad han läst i dagboken, varvat med den saga som Jim berättar. Det kan tyckas lite rörigt men Christian Mörk håller spänningen uppe hela tiden och väver samman historierna och jag vill hela tiden läsa vidare för att få svar på vad som egentligen hänt de olycksdrabbade i huset som brevbäraren passerade.

Darling Jim av Christian Mörk är en av böckerna i min utmaning Boktolva 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...