fredag 15 april 2011

Påskekrim...

Norrmännen har allt sedan 1920-talet frossat i deckare runt påsk. Påskekrim, lansering och utgivning av deckare till påsk är ett trevligt inslag tycker jag. Det sägs att när norrmännen under påskhelgen reser upp på fjället till sina hytter och går på tur så packar de alltid ner en deckare. När det nu nästa vecka är påskveckan och för min del ett underbart påsklov så passar det bra att tipsa om några deckare. Här har ni några tips på deckare att läsa i påsk.

Dödens kemi av Simon Beckett, handlar om den framgångsrike David Hunter som arbetar som forensisk antropolog. Boken verkar vara definitivt slut i handeln så är du intresserad så får det bli en tur till biblioteket.

Patienten av P.D James, en av de bästa jag har läst av henne.

Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm, den första i serien om kommissarien Axel Hake. Gillar Lundholms Stockholmsskildringar och deckarintrig också förstås.

När det gäller deckartips så måste jag tipsa ännu en gång om Peter James, den bästa boken enligt mig är, Långt ifrån död, den tredje boken i serien.


Själv har jag några ännu olästa deckare i bokhyllan som jag väljer bland:


Flickan under jorden av Elly Griffiths, som med huvudpersonen Ruth Galloway fått toppenbetyg runt om på flera bloggar, t.ex. Dark Places och Bokbabbel.

Någon sorts frid av Camilla Grebe & Åsa Träff.

Vredens tid av Stefan Tegenfalk som verkar vara en riktigt rafflande historia.


Vad läser du i påsk?

2 kommentarer:

  1. Jag harvar på med Murakami-fågeln. Det låter som om jag inte tycker om den men jag gillar faktiskt denna tegelsten på något konstigt sätt. Mitt mål är att avsluta den under lovet ute vid "Lilla Stugan" i solen. Ha ett Härligt Påsklov!

    SvaraRadera
  2. Köpte den för ett tag sedan, får bli att läsa den i sommar. Tack och ett skönt påsklov önskar jag dig också!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...