söndag 24 april 2011

Panik av Jeff Abbott...

Panik, ja den titeln är högst passande på den ljudbok jag har lyssnat på. Panik är skriven av Jeff  Abbott och huvudpersonen i boken är dokumentärfilmaren Evan Casher. Boken börjar i ett rasande tempo, Evans mamma ringer och ber honom komma hem, hon har något att berätta men vill inte ta det på telefon. När Evan kommer hem hittar han sin mamma mördad och finner snart att även han är föremål för gärningsmannen. Samtidigt uppdagas att Evans pappa är försvunnen.

Evan räddas i sista stund av en man som han inte vet om han kan lita på. Nu börjar ett mardrömslikt helevete när Evan helt plötsligt inser att han inte kan lita på någon och att hans föräldrar inte verkar vara de han tror att de är. Hela livet verkar var byggt på en ohygglig lögn. I jakten på sin pappa finner Evan att han är eftersökt och jagad av både polisen, FBI och CIA.

Det här är en bok med mycket våld och blod, så är du känslig för det så är den inget för dig. Det händer hela tiden saker och tempot är snabbt och som läsare/lyssnare vet jag inte vem jag ska lita på, vem som är vän och vem som är fiende. Stundtals tycker jag det är svårt att hänga med i storyn (men det beror nog på att jag hade några uppehåll i lyssnadet). Men det var en fördel att just lyssna på boken eftersom det hela tiden händer så mycket och det är många karaktärer inblandade.

Det är Jonas Karlsson som är uppläsare och det gör han med den äran. Han karaktäriserar de olika personerna i boken på ett bra och tydligt sätt, vilket är ett måste när det är många karaktärer inblandade.

Ja PANIK är som sagt en högst passande titel på boken för det är det som det handlar om för Evan i jakten på sin far och sanningen om sin familj.Här kan du läsa vad med näsan i en bok tyckte om boken.

2 kommentarer:

  1. Jag har precis skrivit om den här boken och oj vad jag tycker att Jeff Abbott är bra :-)

    http://alkb.se/recension-panik-av-jeff-abbott

    SvaraRadera
  2. Jo han är en mästare på att fånga från första sidan även om jag tyckte att det gick lite för fort då och då :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...