måndag 18 april 2011

Tematrio - Påskkrim...

Veckans Trematrio hos Lyran är som sig bör denna påskvecka givetvis deckare eller som norrmännen uttrycker det, påskekrim. Det här passar ju mig som handen i handsken eftersom jag är en obotlig deckarfantast. Här skulle jag kunna plocka fram många favoriter men här kommer i alla fall tre av dem.

Berätta om tre favoritdeckare!

1. Peter James Långt ifrån död, trots att Brian Bishop var långt ifrån brottsplatsen där han hustru mördas och dessutom hävdar att han låg och sov så leder spåren till honom. Roy Grace får nu ett näst intill omöjligt fall att lösa. Brian Bishop borde vara trollkarl om han nu skulle kunna vara på två ställen samtidigt i annat fall så finns det bara två förklaringar; någon har stulit hans identitet eller annars så ljuger han. En spännande och nervkittlande historia, som gör mig som läsare konfunderad, hur ligger det till egnetligen?

2. Anna Jansson Inte ens det förflutna, kriminalinspektör Maria Wern reser till Gotska Sandön tillsammans med sex andra kvinnor på ett rehabiliteringsläger som försäkringaskassan anordnar. Wern reser med falsk identitet för att skyddas inför en rättegång där hon ska vittna. Det blåser upp till storm på ön och elektriciteten slås ut och kvinnorna måste stanna kvar på ön och invänta bättre väder för att kunna ta båten tillbaka. En av kvinnorna hittas död, en annan försvinner och så hittas ännu en död ...  En mycket spännande och gastkramande deckare.

3. Mari Jungstedt Den dubbla tystnaden, handlingen utspelar sig under Bergmanveckan på Fårö. Det äkta paret Andrea och Sam åker dit tillsammans med ett kompisgäng precis som de gjort i flera år. Men den här gångn blir inget sig likt. Ett sms som råkar hamna hos fel person är upptakten till en otrohetshistoria som får förödande konskvenser...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...