fredag 5 februari 2016

Av skuggor märkt av Marianne Cedervall...

Anki Karlsson lämnar Stockholm när hennes sjuke make dör och bosätter sig i Mullvalds socken på Gotland för att börja sitt liv på nytt. Hon planerar för ett lugnt pensionärsliv med sina två islandshästar och ser fram emot att njuta av den gotländska naturen från hästryggen.

Men den gotländska idyllen rämnar när kyrkan i byn vandaliseras och en förgiftad häst hittas i Ankis stall. När så ett lik av en kvinna från byn hittas i Ankis trädgård så riktas alla misstankar mot henne.Anki börjar sin egen lilla utredning parallellt med polisen. Hon stöter till en början på en del motstånd när den pensionerade kommissarien Tryggve irriterar sig på att hon lägger sin näsa i blöt. Men Anki och Tryggve börjar allt mer inse att de tillsammans kan klura på fallet för att få reda på vad det är som händer i Mullvalds.

Samspelet mellan Anki och Tryggve roar mig. Där kommer Mariannes Cedervalls skicklighet att lägga in humor och värme i sina karaktärer till sin rätt. En vänskap är på väg att växa fram allt medan utredningen fortskrider. Jag fångas återigen av Marianne Cedervalls skicklighet att låta mig ta del av karaktärer som känns äkta även om hennes serien om Mirjam och Hervor slår det mesta. En tragedi och stor sorg ska snart uppdagas för Mullvalds invånare.

Om du gillar deckare med kluriga funderingar och mindre av våld och blod så är det här precis vad du ska läsa. Med Av skuggor märkt påbörjar Marianne Cedervall sin deckarserie om Anki Karlsson. Just det faktum att Marianne Cedervall väljer att inte låta en hårdkokt kommissarie vara huvudperson är en uppfriskande replik på den mängd deckare som ges ut.


Anna-Maria Käll är uppläsare av ljudboken och det gör hon alldeles förträffligt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...