10 mars 2013

Morgongåvan av Susanne Boll...

Susanne Bolls debutroman Morgongåvan är en spännande och psykologisk berättelse. Nathalie är sångerska i ett soulband och jobbar inom psykvården. Nathalie är vilsen och har svårt att hitta rätt i sitt liv. Hon är lite av en vandringspokal bland männen.

Jonas följs av minnen från en trasig och skadande barndom. Ett barn i en mans kropp som försöker bygga upp en fasad av ett normalt liv.

Nathalies och Jonas vägar korsas i ett fasansfullt crescendo som bara har en utväg, katastrof. Allt går fel.

Det jag uppskattar med Morgongåvan är att det känns så verkligt. Stundtals kryper handlingen in under skinnet och jag ryser och har svårt att lägga ifrån mig boken trots det fasansfull  som händer. Här finns inga hårdkokta poliser som spanar och utreder. Nej här har vi vanlig människor, precis som du och jag, som träder fram och finns till. Till en början är det många trådar som Susanne Boll förser mig med. Jag funderar på hur det ska gå att knyta samman alla lösa ändar. Här finns flera karaktärer som jag undrar vad de har med handlingen att göra. Men handfast vävs en väv och slutet känns verkligt och jag får förklaringar som jag köper fullt ut.

Det jag har med mig efter bokens slut är hur lätt allt kan gå fel. Kärlek, längtan och lust måste hanteras varsamt för att gro på rätt sätt. Ett övergivet barn är skadat för livet om inte vi vuxna tar vårt ansvar och finns till hands på rätt sätt.

Efter att jag har läst novelldebuten Sona och nu Morgongåvan så ser jag ser fram emot nästa bok av Susanne Boll, Det enda rätta, som kommer på Damm förlag i maj.5 kommentarer:

 1. Det ska jag lägga på minnet, just nu har jag supermycket att läsa men längre fram så.
  Ha det bra
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där känns igen. Så mycket bra att läsa.

   Radera
 2. Ska få låna den av dottern som fått ett ex av författaren som har bokrelease på Södra Teatern i maj :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, då kan du också läsa boken.

   Radera
 3. Vilken bra sammanfattning! Gillade den oxå och håller med om att vi vuxna måste ta vårt ansvar när det gäller små barn som far illa.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...