18 februari 2013

Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg...

Första dagen på sportlovet och jag har umgåtts med Susanne, Rebecca och Maggan i Åsa Hellbergs Sonjas hemlighet. Livet rullar på i en behaglig lunk för Sonjas tre bästa vänner men det finns några frågor som inte har fått sitt svar. Maggan, som bestämt sig för att skriva en bok om Sonjas liv, engagerar fotografen Fredrik och journalisten Kicki för att luska reda på ett och annat som saknas kring Sonjas liv. Vips så är de något stort och hemligt på spåren när de hittar fotografier på Sonja, som vännerna inte känner till. Här finns också Julie som reser från London till Paris för att komma bort ett tag från sin påfrestande mamma. En mamma som trots Julies 37 år lägger sig i och donar.

Upplagt och klart för en berättelse om kärlek, vänskap, relationer, sex (ja det återkommer jag till), svek, försoning, skratt, ja allt jag kan önska av en feelgood-roman. Jag har precis som när jag läste Sonjas sista vilja varit helt uppslukad. Jag har både skrattat igenkännande och läst med tårfyllda ögon. Det är lättläst och lustfyllt att läsa men det finns ett djup och allvar mellan raderna som gör att karaktärernas känslor blir äkta. Åsa Hellberg har flera trådar att dra i och stundtals undrar jag hur det ska sluta. Jag tror mig veta hur det ligger till men det är inte förrän på slutet som jag verkligen får svar.

Ja just det, det där med sexet ja. Det är varmt, finstämt, hett och så äkta skildrat. Ja, jag blir glad av att läsa om Sonjas vänner. De är också mina vänner och det blir svårt att lägga dem åt sidan nu när boken är utläst. Jag kan bara säga det igen, det är så underbart att läsa om kvinnor i min egen ålder. Det finns så många beröringspunkter, även om min och väninnornas ekonomi skiljer sig markant, så finns det så mycket att relatera till när det kommer till livet. Jag hoppas på att få umgås med dem igen för jag älskar den blandning av saga och verklighet som Åsa Hellberg berättar för mig.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...