torsdag 8 mars 2012

Kvinnliga deckarförfattare dagen till ära...

Vilken dag passar bättre än just Internationella kvinnodagen att lyfta fram några av mina favoriter bland kvinnliga deckarförfattare, som den hängivna deckarfantast jag är. Här är fem stycken som jag mer än gärna puffar för en dag som denna. Det blir två svenska, en engelsk, en isländsk och en norsk författarinna, tunga namn i mitt tycke.

Varsågoda!

Carin Gerhardsen har jag ett särskilt förhållande till som du kan läsa om här. Pepparkakshuset är den första i Hammarbyserien om kriminalkommissarie Conny Sjöberg.

Kristina Ohlsson är en stor favorit och Tusenskönor är hennes andra bok. Den fjärde kommer i vår, som jag längtar.

Nästa stora favorit är Elly Griffiths, en författare som jag tokgillar med karaktärer som stannar kvar. Janusstenen är den andra boken i serien om Ruth Galloway som arbetar med forensisk arkeologi. Den fjärde boken kommer snart på svenska.

...och så två författare vars  två titlar jag inte bloggat om, kanske nämnt vid något tillfälle, men som jag vill lyfta fram idag..

Yrsa Sigurdardottir är en författare som jag fick tips om via en kollega och det blev ett kärt möte. Den som gräver en grav är hennes andra bok i serien om advokat Pora Gudmundsdottir.

Unni Lindell står för det norska inslaget och hennes Honungsfällan är den sjätte i serien om kriminalkommissarie Cato Isaksen.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...