tisdag 13 mars 2012

Hammarbyserien del 5...

ÄNTLIGEN!!

Gideons ring är den femte fristående delen i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen och den kommer i maj. Det här är en bok som jag väntat på eftersom Gerhardsen slutade den föregående boken Helgonet med en snygg cliffhanger.

Ja, nu är det inte bara därför jag väntat på en fortsättning. Jag har fått ett litet begär av att följa kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans polisteam alltsedan jag läste den första boken Papparkakshuset. Carin Gerhardsen porträtterar karaktärer som satt sig fast hos mig, som jag gärna fortsätter mitt umgänge med. När en berättelse är som bäst då känns det som om jag känner karaktärerna personligen. De träder fram ur boksidorna.

Hur kommer det gå för Petra Westman, Jamal Hamad, Jens Sandén och så har vi ju nykomlingarna i polisteamet, som dragit in med buller och bång, Odd Andersson och Hedvig Gerdin. Det jag verkligen gillar är att samtliga i polisteamet får ta plats. Jag ser med spänning fram emot hur Conny Sjöberg ska hantera denna brokiga skara med den fasta och lugna hand som han besitter, alltmedan polisarbete fortskrider.

Mitt tips är att läsa Hammarbyserien i ordning, så börja med Pepparkakshuset som du kan läsa en lite anekdot om här. Har berättat den förr men den tål att berättas igen.

7 kommentarer:

 1. Jag längtar med,,men kan inte komma ihåg vad det var för Cliffhanger..
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm det slutar med ett telefonsamtal...törs inte säga mera.

   Radera
 2. Jag längtar riktigt mycket också! Har du sett något mer exakt releasedatum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Bokus 2012-05-21. På förlaget står det maj 2012.

   Radera
 3. Jag är också ett fan av hennes böcker. Vissa författare är verkligen bra på att skapa karaktärer. Gillar också Ann Rosman och Karin Alvtegen och Buthler/Öhrlunds böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är hon bra. Rosman och Alvtegen är också favoriter men Buthler/Öhrlunds böcker har jag bara kikat på, aldrig läst. Ska man läsa dem i ordnig tycker du?

   Radera
 4. Jag är också helt fast, vilka böcker just för den där Magnusson som är det där sidospåret i
  /Magdalena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...