14 april 2013

Novellcirkel Nathan Englander novell 8 och cirkeln är sluten...

Gratis frukt till unga änkor är den åttonde och sista novellen i samlingen. Den kanske mesta dramatiska av dem alla, berättelsen om professor Tendler som överlevt koncentrationslägret, som efter tiden där utför hemska dåd. Novellen har väckt tankar om rätten att döda en annan människa, om att försöka förstå och leva vidare men aldrig glömma.

Anna menar: "det är liksom lika bra att packa en påse frukt och acceptera det som skett. Inte resignera eller respektera utan leva vidare". Lotten fortsätter: "...att man inte KAN förstå, man kan bara försöka läras sig av de som upplevt det hela"


Därmed är novellcirkeln sluten. Det som började med en twittring mellan Anna och Brombergs Bokförlag, som jag snabbt hakade på, blev ett lärorikt och trevligt novellsamtal. Det har varit mycket intressant att få vara med på den här resan tillsammans med er andra tio bokbloggare. Tack för det! Jag har fördjupat min läsning och förståelsen kring novellsamlingen vi läst. Det har varit ett perfekt och roligt sätt att ta sig an en bok på. Det har varit till stor hjälp i vår diskussion att ha datum att hålla sig till. Annars är det lätt att man (läs jag) drar ut på det. Samtidigt får det inte gå för fort, vi läser olika snabbt och det har varit mycket i Englanders texter att ta in. En svår avvägning det där. Det här är något som jag gärna vill testa igen och då gärna med en roman som grund. Det får blir att undersöka vad förlagen har att bjuda på till hösten....

Stort tack till dig Anna för att du höll i trådarna och lotsade oss framåt!

Här kan du kika in hos övriga novellcirklare
och dagarna går 
Bibliotekskatten
Fru E:s böcker
Enochannanbok
Breakfast Book Club
Henrik Elstad
Lottens bokblogg
Min bokblogg
Cum libris non solus
Café de la Nouvelle


Nu surfar jag vidare på novellvågen i bokbloggarhavet.


4 kommentarer:

 1. Ja det är alltid svårt att bedöma tiden samtidigt får man inte dra ut på det, men inte för tajt heller. Sorgligt men nu är det slut.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Tack själv Erika för att den här idéen blev av! Intressant och spännande att lära känna novellerna och varandra bättre. Visst letar vi upp en roman i höstutgivningen!

  SvaraRadera
 3. Stort Tack för initiativtagandet till detta forum för diskussion :-)

  SvaraRadera
 4. Japp, nu är cirkeln sluten! Det har varit väldigt roligt att vara med, tack för det. Hoppas att vi kan göra om det igen! *kram*

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...