tisdag 24 maj 2011

Tematrio - Läsplaner

Lyrans tematrio handlar den här veckan om läsplaner. Att planera läsning är alltid lite knepigt tycker jag. Det finns ju så mycket jag vill läsa. Det här är mitt första år som bokbloggare och jag har tänkt mig följande läsplaner detta år.1. Min första läsplan är att följa Boktolvan 2011, jag ska läsa tolv författare jag aldrig läst förut och jag har dessutom lagt till att de ska finnas i min bokhylla. Hittills har jag läst tre av tolv böcker och jag kämpar vidare med listan.

2. Nytt för mig  som bokbloggare är att testa på att läsa recensionsexemplar. Tänkte kolla om det är något för mig eller om det bara blir stressigt, men än så länge funkar det fint. Är just nu inne på mitt tredje rec.ex. och fler väntar i bokhyllan, som sagt en riktigt trevlig läsplan att utmana sig med.

3. Min tredje utmaning är att läsa böcker för unga vuxna eller Young Adult som det också kallas. Jag har sedan jag börjat bokblogga hittat många bra tips inom just den här genren. Jag märker att jag är lite ringrostig bland just dessa böcker och behöver, som den svensklärare jag är, uppdatera mig på området. Det annalkande sommarlovet kommer väl till pass för denna utmaning.

4 kommentarer:

 1. Böcker för unga vuxna tycker även jag mycket om att läsa. Kan inte bestämma mig för om jag tycker om det för att jag inbillar mig att jag tillhör de unga vuxna eller om jag tycker om mjukheten de ofta har :)

  SvaraRadera
 2. YA är ofta bra och även om man har passerat bäst före vad gäller att vara young adult har man mycket att hämta där. Försöker läsa mycket sådant för att kunna tipsa elever. Brukar även försöka påverka biblioteket om vad som köps in i klassuppsättningar, vem behöver egentligen en omgång till av Robinson Crusoe?

  SvaraRadera
 3. Detta låter strukturerat och ambisiöst. :)
  Vet inte om det hade fungerat för mig.. Som du säger finns det mycket man vill läsa, och man väljer liksom för stunden. Men övning gör mästare. ;)
  Jag har så många intressen jag vill ha tid med, och böcker/läsning är bara én av dom. Mitt mål för i år är att läsa 1 bok i månaden. (Vissa månader har jag mer tid till det än andra också.)
  Det var lite babbel från mig - ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Lingonhjärta: Jag vill gärna räkna mig till de yngre, trots att jag passerat med "några" år, hihi.

  Emma: Ja jag har förstått att det finns mkt intressant, hoppas kunna inspirera eleverna.

  Mandelhjärta: Ja vi får väl se hur mina planer går, känns bra så här långt, det får inte bli ett påhäng, då blir det bara stressigt. Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...