söndag 22 maj 2011

Dingo Dingo Den manliga frigörelsen är här...

Den kravlösa kramen är här och med den den manliga frigörelsen. Jag har de senaste dagarna lyssnat på ljudboken Dingo Dingo Den manliga frigörelsen är här som är skriven av inte mindre än tre författare, Leif Eriksson, Bob Hansson & Martin Svensson.

Boken handlar om Henrik, som lever i ett helvete med en fru som misshandlar och slår honom men som trots detta gör allt för att vara henne till lags.

Vi har Hampus som har problem med ekonomin och döljer för sin fru att det inte går så bra på jobbet som han säger. Han börjar plocka ut av arvet, som är insatt på deras gemensamma konto, utan hennes vetskap, för att kunna hålla den standard som de är vana vid.

Den tredje huvudpersonen är Olof, som brottas med en mörk hemlighet om sin döde bror och som hela tiden verkar göra sin fru besviken.
De tre huvudpersonerna träffas för första gången på en 50-årsfest som inte liknar något de tidigare varit med om. Till festen är det bara män inbjudna och det ska visa sig att den här tillställningen kommer förändra deras liv för alltid. Innan kvällen är slut ska det visa sig att de har kramats, något som egentligen är helt otänkbart att kunna göra med en man.

Dingo Dingo ställer allt på sin spets och gör en gång för alla upp med den gängse uppfattning om vad  som anses vara manligt. Det här är en bok som inte liknar något annat jag läst/lyssnat på tidigare. En fantastisk befriande historia om att våga stå upp för det man tror på, att våga leva fullt ut. En bok som leder till eftertanke om vad som är manligt men även om vad som är kvinnligt. Läs den!

Det är Reine Brynolfsson som är uppläsare av Dingo Dingo och det är första gången jag lyssnar på honom. Han gör uppläsning med inlevelse och hanterar de olika karaktärerna i boken på ett utmärkt sätt.

Citerat från Dingo Dingos facebooksida:
Vi svenska män är ensamast i världen. Vi har fler singenhushåll, mindre sex, mindre kramar och mindre hudkontakt än resten av världen. Så kan vi inte ha det.

Vi önskar att DingoDingoKramen inte skulle behövs. Men det gör den!

Den är ett fenomenalt verktyg för att må bättre, tryggare och bli gladare. Man behöver inte längre åka på spa, gå till dyra massörer eller gifta sig. Man behöver inte heller först göra mål i någon fotbollsmatch. Man kan ta en vän och sätta igång.
Garanterat välmånende utlovas.


Hos Breakfast Book Club finns en intervju med författarna att läsa.

DingoDingoKram på er var ni än befinner er!

A Nice Noise 2011/Recensionsexemplar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...