tisdag 17 maj 2011

Norska boktips på 17:e maj...

Böcker x3 utmanar bloggarna att skriva ner sina bästa boktips från Norge för att vara med och fira Norges natinaldag. Ett bra initiativ tycker jag och hakar gärna på. Det finns flera bra författare från vårt grannland i väst. Jag väljer att tipsa om tre deckarförfattare och ytterligare en som inte skriver deckare:

Anne Holt är en av mina favoriter. Hon har skrivit  fyra böcker i serien om kriminalkommissarien Yngvar Stubö och  kriminologen, tillika Stubös hustru, Inger Johanne Vik. Jag har läst de tre första och har den fjärde liggandes i hyllan och väntar.

Nästa norska författare är ytterligare en kvinna, Unni Lindell. det har hunnit bli hela åtta böcker i serien om kriminalkommissarie Cato Isaksen. Honungsfällan som ni ser på bilden är den sjätte boken i serien.

Den tredje norska deckarförfattaren som jag vill tipsa om är Joe Nesbö. Nesbö har rönt stora framgångar både i Norge och utomlands som kriminalförfattare och kriminalkommissarien Harry Hole är huvudpersonen i hans böcker. Det har hunnit bli åtta böcker i serien om Hole.

Sist men inte minst vill jag tipsa om Anne B Ragde som jag tycker är en alldeles lysande författare. Jag tipsar särskilt om hennes trilogi om de tre bröderna på släktgården Neshov. Jag gillar Anne B Ragdes  känsla och förmåga att ge sina karaktärer liv.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är det jag som är din hemliga bokvän! Du gissade rätt! ;)
  Vad roligt med lite "reklam" för norska författare. :)
  Ha en bra veckoslut!

  SvaraRadera
 2. Vad bra då gissade jag rätt :) det fina bokmärket och hälsningskortet var nog det som jag tog det på. Tack!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...