söndag 17 januari 2016

Uppläsare Stefan Sauk...

I gårdagens avsnitt av Stjärnorna på slottet var det Stefan Sauks dag. Jag satt förstås som klistrad. För som ni säkert har märkt är Stefan Sauk en av mina favorituppläsare av ljudböcker. Det var ett nära och personligt program igår där vi fick lära känna Stefan Sauk på det personliga planet.

Läsa ljudböcker är bara en av de strängar Sauk har på sin lyra. De flesta förknippar kanske honom med skådespeleri. Jag minns särskilt hans tolkning av pappa Harald i Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar . Och vem minns inte Sauks medverkan i Lorry i början av 1990-talet där Tillfälligt avbrott var ett stående inslag med hans bevingade uttryck "jag är skeptisk" och "det är mycket nu".


Stefan Sauk har förmågan att gestalta och berätta på ett medryckande sätt när han läser ljudböcker. Han har fått uppdraget att läsa in ljudböcker skrivna av flera tunga författare. Här är ett urval.


Henning Mankell
Carin Gerhardsen
Åke Edwardsson
Dan Buthler & Dag Öhrlund
Jussi Adler-Olsen
Katarina Mazetti
Yogamattorna är redo

Och tänka sig att Stefan Sauk och jag har både helikopterflygning och yoga gemensamt som favoritsysselsättning. Ja, ja nu har ju bara jag flugit helikopter en gång men icke desto mindre är det en favorit.


Redo att lyfta bredvid piloten
(2010  transfer till personalfest)


Där uppe sitter jag

Min enda invändning är när Sauk tolkar östgötskan den gör jag bäst själv!


2 kommentarer:

  1. Jag ogillar Sauk som uppläsare - han är bara för mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nog så att antingen gillar man eller ogillar helt. Här finns det inget mellanting.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...