söndag 24 januari 2016

När klockan slår fem av Denise Rudberg...När klockan slår fem är den femte delen i Denise Rudbergs elegant crime-serie med åklagarsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid i spetsen. Sin vana trogen låter Rudberg handlingen ta plats i överklassens salonger när de finaste kvarteren på Östermalm i Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter.

Det ska visa sig att ett av offren är dottern till en aktad kommissarie. Marianne Jidhoff med kollegor kopplas in på fallet och börjar nysta i en härva som verkar har kopplingar tjugo år tillbaka i tiden, till Lunds studentkretsar.


Texten flyter på och en familjetragedi nystas så sakteliga upp. Det är lättläst och Denise Rudbergs förmåga att ge sina karaktärer liv håller även i den femte delen i serien. Ämnet må vara otäckt men Rudbergs förmåga att berätta människornas liv på ett levande sätt gör det lättare att ta. Här finns en humor mellan raderna som jag gillar skarpt utan att det för den skull tar bort det allvarliga i handlingen.


Spelet mellan huvudkaraktärerna är underhållande och när Marianne Jidhoff har betänkligheter kring sin relation med älskaren Claude och dennes hunds var eller icke vara så skrattar jag gott.


Femte delen är inte den starkaste i serien men Denise Rudberg lägger ut en del trådar kring sina huvudkaraktärer som jag gärna nystar vidare i när den sjätte delen i serien kommer.


Uppläsare av ljudboken är Anna Maria Käll som gör det förträffligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...