27 januari 2013

Har sett Hypnotisören...

I går kväll såg jag filmatisering av Lars Keplers Hypnotisören. Som så ofta är det svårt att jämföra bok med film. En bok rymmer så mycket mera detaljer än vad en film någonsin kan göra. Trots det så tycker jag Lasse Hallström lyckats få fram spänningen och lidandet tydligt,  även om han som han själv har uttryckt det (som jag minns från någon intervju på TV) "koncentrerat sig på de mänskliga relationerna".

Den ruggiga inledningen från boken är detaljrikt skildrad och får mig nästa att blunda trots att jag vet vad som kommer hända. Lena Olin gör en fantastiskt bra tolkning av den svikna hustrun Simone, hustru till hypnotisören Erik Maria Bark.

Den finlandssvenske kriminalkommissarie Joona Linna kommer lite i skymundan tycker jag. Det är något kring hans karaktär från boken som jag saknar. Jag kan i skrivande stund inte riktigt sätta fingret på vad det är.

Helt klart är i alla fall att Lars Kepler kan leverera spänning på hög nivå.


3 kommentarer:

 1. Filmen var riktigt bra tycker jag.
  Som du skriver är startscenen väldigt obehaglig och jag får erkänna att jag stundtals tittade ner i golvet (en riktig fegis är vad jag är :-) ).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst det blir så trots att man vet precis vad som ska komma :-)

   Radera
 2. Verkar som jag har något att se fram emot, för den måste jag se :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...