måndag 29 oktober 2012

Tre böcker på en måndag...

Höstlovet är här och vi lärare arbetar tre av veckans fem lovdagar. Känns lite annorlunda att inte ha en hel veckas höstlov som vi brukar, samtidigt som det är skönt med ordentlig tid till planering och arbete med ämnesplaner.

Extra trevligt är att vi hinner prata med varandra lite mer än vad vi hinner under en vanlig arbetsvecka om annat än jobbrelaterade samtalsämnen. Alla har fikapaus och lunch vid samma klockslag. Trevligt tycker jag och blir det då bokprat så är det ju inte sämre.En av mina kollegor tipsade mig om, Rikitikitavi av Rikard Wolff. Googlade direkt när jag kom hem och vill helt klart läsa.Boktipsandet fortsatte även efter jobbet. Jag svängde förbi Ica på vägen hem och hamnade som vanligt är framför pockethyllan. Givetvis kom jag i samspråk med en annan presumtiv bokköpare. Vi enades snabbt om att dagens väder med höstrusk utanför knuten var som gjort för läsning. Hon (kunden) var sugen på något mysigt och tipsade om Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon.
Själv gick jag på den lite läskigare linjen passande en höstruggig dag som denna och tipsade om Vila i frid av Sofie Sarenbrant.


3 kommentarer:

 1. Det är så härligt med spontanbokprat! Vi har en pockethylla i personalrummet där vi ställer böcker och där blir det ofta samtal om läsning, härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mer av sådant prat. Vi har också haft en pockethylla, men efter flytten så har vi inte fått till det. Dags att ta tag i det nu igen. Det är så kul att både låna och lämna böcker i hyllan.

   Radera
 2. Jag läste VIla i frid ganska nyligen och tyckte inte alls om den. Ger nog dessvärre upp Sofie Sahrenbrant efter hennes tre första..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...