tisdag 14 juni 2011

Bokprat med vännerna...

Ja igår var det alltså dags för sista bokpratet med Litteraturens vänner, innan vi skingras för semester. Vi var sex stycken av de sju, som är med i gänget, som pratade om På sannolika skäl av Gianrico Carofiglio.

Vi var rörande överens om att vi inte läst något liknande förut, ialla fall inte inom deckargenren. I många stycken var det här inte en deckare i vanlig bemärkelse, jo visst boken nominerades till Deckarakademins pris som bästa utländska kriminalroman, men som sagt inte en vanlig deckare som man är van att läsa dem. Bokens huvudperson är advokaten Guido Guerrieri som får uppdraget att försvara den man som anklagas för att ha mördat en liten pojke. Handlingen är lika mycket en uppvisning av det italienska rättsväsendet som en berättelse om en mans personliga resa efter en uppslitande skilsmässa.

Något som vi fastnade för var sättet som Carofiglio skriver dialog på. Dialoger men ändå inte dialoger på det sätt som man som läsare är van vid.

Vi enades också om att de korta kapitlen gjorde sitt till att driva historien framåt när läsningen gick lite trögt.

Nästa bok vi läser är Arseniktornet av Anne B Ragde. Själv ser jag mycket fram emot att läsa den boken eftersom jag verkligen gillade hennes serie om Bröderna på Neshov.

2 kommentarer:

 1. Låter som en speciell och gripande kriminalroman.
  Ser i din höger sida på bloggen... Hur kan du läsa/lyssna på 3 böcker samtidigt? Blir det inte svårt att skilja på historierna?
  Kanske en vanesak?! ;)
  Ha en fortsatt bra vecka och underbara lässtunder!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det funkar bra att ha en ljudbok på gång samtidgt som en vanlig bok. Boken som vi läser i bokcirkeln läser jag oftast inte parallellt med min andra bok, men den ligger i spalten som boktips tills vi har en ny bok. Försöker ha två olika typer av böcker på gång, läsbok kontra ljudbok, för att inte blanda ihop historierna:) Ljudbok passar så bra när man pendlar, fixar i hushållet eller bara sitter i en skön stol.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...