29 mars 2016

Kulturkollo Tema Afrika - en kontinent...

Den här veckan kör Kulturkollo Tema Afrika - en kontinent. Utmaningen är att berätta om sin afrikanska drömresa. Jag kommer resa till Afrika i den fiktiva världen. Har några titlar som står i min bokhylla som passar bra att lyfta fram nu.


En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie läste jag för ett bra tag sedan och den tyckte jag mycket om. Dessutom finns i min bokhylla två olästa titlar Agaat av Marlene Van Niekerk och Floden mellan bergen av Ngugi Wa Thiong'o. Den senare vann jag förresten i en tävling hos Kulturkollo för en tid sedan, så som ni ser råder det inte brist på afrikansk litteratur för att kunna resa iväg. Den fiktiva världen är ett utmärkt sätt att ta del av andra länder och kulturer.


7 kommentarer:

 1. Jag har läst två av dina förslag, inte Floden mellan bergen. Jag tyckte jättemycket om En halv gul sol. Agaat var en fascinerande berättelse, men mycket mer krävande att läsa. Då kommer Floden... upp på läslistan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är konstigt det där att en del böcker blir stående i bokhyllan. Jag har hört precis det du säger om Agaat får bli att spara till sommarlovet kanske då.

   Radera
 2. En halv gul sol köpte jag i höstas. Vi får väl se när den blir läst :)

  SvaraRadera
 3. Det är tur att en kan resa på så många sätt. Annars skulle en inte få uppleva så mycket som en gör via böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det. Böckerna är en ovärderlig resa.

   Radera
 4. En halv gul sol har jag läst och Agaat väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...