13 februari 2011

Söndagens boktips...

Söndag igen då, veckorna bara springer iväg. Idag vill jag ge er ett deckartips, Morden i Buttle av Annika Bryn.

Handlingen är förlagd till Gotland vilket passade alldeles utmärkt för när jag läste bok så var jag och familjen på campingsemester på ön. Det var en häftig känsla att så att säga befinna sig i händelsernas centrum. Jag sträckläste den här boken med  regnet smattrande på tältduken ena dagen och solens värmande strålar den andra.

Boken är den tredje delen i en serie kriminalromaner om mordutredaren Margareta Davidsson. Margareta reser till Gotland för att vila upp sig efter en skottskada och redan första natten hittar hon en död kvinna i skogsbrynet intill den lilla stuga som hon hyr. Parallellt med den nutida berättlesen löper en berättelse om flickan Ida som levde på 1860-talet. En suggestiv och otäck berättelse.

Jag fick mersmak så när semstern var över och hösten var i antågande blev det en sväng till bibblan för att låna de två första delarna i serien. Men det funkar bra att läsa den tredje utan att ha läst de föregående.Som lite kuriosa kan jag berätta ytteligare en liten historia om den här boken. En före detta arbetskamrat till mig lånade boken när hon reste till Kina på en semesteresa. Detta resulterade i en liten reseberättelse i boken till mig. Boken förgyllde hennes resa och jag fick en liten berättelse tillbaka!
4 kommentarer:

 1. Jag hoppas att du inte har något emot att jag tittar in på din blogg...

  Roligt att du tyckte om boken! :)

  varma hälsningar, Annika B.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt, välkommen att titta in...
  Kan man hoppas på en fjärde bok om Margareta Davidsson?:)

  SvaraRadera
 3. Det kan man absolut!
  Men först kommer en annan kriminalroman som utspelas i San Francisco. Om allt går väl!

  Annika B.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...