söndag 8 september 2013

Från iPad till iRiver Story....

iPad, iRiver, iPhone
Det är nu ett bra tag sedan jag läste min första e-bok. Närmare bestämt läste jag den första i januari 2012. Sedan dess har det blivit några stycken, både romaner och noveller, på min iPad. Men sakta men säkert har jag börjat snegla på en läsplatta istället för en surfplatta. Jag tycker mig bli mer och mer störd av allt annat på surfplattan, såsom Facebook, mail, Twitter och allehanda Push up-notiser.

Men hallå!! Tänker ni kanske nu? Kan människan inte stänga av allt som stör och sätta på flygplansläge när hon läser?


Snygga fodral
Jo, absolut kan jag det men nu är det några flera fördelar som jag vill åt. Jag vill ha en lättare platta, en mera läsvänlig utan upplyst skärm som frestar ögonen, en läplatta som jag kan sitta ute i solen och läsa på. Sagt och gjort så har jag nu kikat runt och frågat hel del och läst vad fellow bokbloggare tycker. Jag har också läst en del tester av läsplattor. Nu har jag alltså bestämt mig. Jag har köpt en iRiver Story HD WiFi Bibliotek.


Jag har nu haft min iRiver Story i en vecka och är redan såld på denna underbara lilla tingets. Den funkar precis så som jag vill. Den är lätt och smidig. Jag kan sitta ute och läsa om jag vill. När kvällen kommer och det är dags att gå in så tänder jag läslampan precis som om jag läste en "pappersbok". Att jag dessutom kan låna e-böcker från biblioteket direkt från plattan gör ju inte det hela sämre precis. Jo visst det går alldeles utmärkt med surfplattan också men läsvänligheten kommer jag aldrig åt med min iPad.

Så här får det bli:

 • iPad till att surfa, maila, titta på TV, Facebooka, Twittra osv med
 • iRiver Story HD att läsa på
 • Inte att förglömma min Smartphone som jag använder till ljudböcker


En annan diskussion är pappersbok kontra e-bok som då och då diskuteras flitigt i bokbloggarvärlden. Men det ena inte utesluter det andra tycker jag. Alternativen papper, e-bok och ljudbok fyller sina olika funktioner och jag gillar dem alla. De passar mig bra vid olika lästillfällen och jag är aldrig utan något att läsa eller lyssna på.6 kommentarer:

 1. Välkommen till läsplattornas underbara värld! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det här kommer bli kanon :)

   Radera
 2. Lotta A Jansson8 september 2013 21:30

  Tack för tipset Erika!
  Funderar på att skaffa en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) Köp en vettja. Du kommer inte ångra dig!

   Radera
 3. Om nån av er båda (eller någon annan) vill läsa mer om läsplattor eller kanske ta del av mina eboktips, så finns jag på
  http://endastebocker.blogspot.se
  Välkomna!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...