23 april 2012

Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman...

Vad passar väl bättre på Världsbokdagen än att presentera ännu ett guldkorn från Printz Publishing, en bok som dessutom A Nice Noise så påpassligt producerat som ljudbok. Den supersupersuperhärliga boken Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman.

Tom är en helt vanlig kille som lever i en inte helt vanlig värld eller är det kanske det han gör? Hur som helst är Tom gift med Perfektionisten, en av Torontos superhjältar. Ja i Toronto är alla utom Tom superhjältar. När det väl är dags för bröllop mellan Tom och Perfektionisten så bär det sig inte bättre än att Hypno, Perfektionistens ex, hypnotiserar henne att tro att Tom är osynlig. Vad han än gör så kan hon inte se honom trots att han finns vid hennes sida hela tiden. Perfektionisten som tror att hon blivit övergiven sätter sig på planet till Vancover för att glömma allt med Tom. Men han finns vid hennes sida även nu och under den fyra timmar långa flygresan kämpar Tom för att bryta hypnosen och visa att han finns kvar och älskar henne. Ska han hinna övertyga henne innan de landar i Vancover?

Parallellt med flygresan presenteras superhjältar i långa rader. Här finns Soffsurfaren, Stresskaninen, Superkollen, Projiceraren, Humörsvängaren, Madame Görrentallteftersom och Batteriet är bara några av alla superhjältar som bor i staden. Ni har nog annat vid det här laget att superhjältarna inte sitter inne med superkrafter som Spindelmannen, Stålmannen osv. utan här är det alltså tal om alla de egenskaper som vi alla besitter som gör oss till de personer vi är.

Det här är en fin bok om kärlek berättad på ett annorlunda sätt. Ett sätt som tilltalade mig när jag lyssnade på ljudboken som Morgan Alling läser alldeles förträffligt. En bok som underhåller och förgyller med både skratt och allvar mellan boksidorna.

Jag har funderat en del på de superhjältar som Andrew Kaufman beskriver och ja visst finns de runt omkring oss hela tiden och jo jag har funderat på vilken jag skulle kunna tänkas vara. Har du inget för dig ikväll så gör som Andrew Kaufman uppmanar, ta och prova vilken superhjältenamn du har:

"Koka ner din personlighet och dina förmågor till ett enda uttryck eller en bild. Om du kan göra det, är du antagligen redan en superhjälte"Printz Publishing 2012 / recensionsexemplar
A Nice Noise 2012 / recensionsexemplar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...