9 juni 2019

Läsprojekt Selma Lagerlöf från enligt O...

Riktigt snygga bokomslag i dessa nyutgåvor!
Idag har jag fixat med en utvärdering som mina åk 2 elever på gymnasiet ska få göra imorgon.

Vi har som avslutning i kursen Svenska 2 jobbat med ett läsprojekt som jag hittade hos enligt O och imorgon ska eleverna alltså få utvärdera projektet.

Ett läsprojekt om Selma Lagerlöf och hennes författarskap som enligt O delar med sig av. Jag hakade på och formade projektet efter min klass på tolv elever. En liten och behändig grupp. Vi läste precis som i originalupplägget Herr Arnes penningar, Körkarlen, En herrgårdssägen och Kejsarn av Portugallien. Jag delade upp böckerna så det blev tre elever som läste samma bok. Vi har läst, haft fyra bokseminarium och skrivit en avslutande textnära analys.

Det är ofta en utmaning att locka elever till bokläsning och kursen Svenska 2 är till stora delar baserad på litteratur både svenska och utländska författare förutom bl.a. textproduktion såsom referat, utredande och argumenterande text. Vi hade när det var dags för detta sista moment läst tre skönlitterära böcker från olika epoker och jobbat kring dem med olika typer av textproduktion.

Läslusten var inte direkt på topp när jag presenterade uppgiften men så här efteråt när allt är genomfört så är jag riktigt nöjd. Imorgon får vi se hur eleverna har upplevt arbetet och uppgiften. De har i alla fall jobbat på och tagit sig an uppgiften helt exemplariskt. Det har varit riktigt inspirerande att lyssna på och delta i de boksamtal som eleverna har haft.

Tack för inspirationen och för att du delade med dig enligt O!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...