måndag 18 maj 2015

Badhytten: Det som göms i sand kommer fram ibland...

Badhytten: Det som göms i sand kommer fram ibland av Christina Olséni & Micke Hansen. Den första delen i serien Mord i Falsterbo. En kriminalkomedi som jag gärna rekommenderar nu lagom till hängmattan och sommarens lata dagar.

En solig sommarmorgon går de två pensionärerna, tillika vännerna Egon och Ragnar, sin morgonrunda på golfbanan, intet ont anade när de gör en hiskelig upptäckt. I bunkern på hål två ligger Falsterbo golfklubbs ordförande Sven Silfverstolpe död. Det ska visa sig att Egon och Ragnar får en högst betydande roll i fallet med den döde ordföranden. Olséni och Hansen kokar ihop en helt bedårande, komisk och oförglömlig historia med ingredienser som bland annat en gravid adelsdam, ett casino, en avelshingst av rang och en badhytt.

Den här röran ska ortens två poliser reda i tillsammans med en utbränd åklagare som dras in i fallet med den döde Silfverstolpe på mer än en sätt. Det är underhållande och småtrevligt trots dödsfallet och den tragedi som nystas upp. Stundtals får jag lite Morden i Midsomer-känsla där också humorn ligger på lur i bakgrunden.

Den ena dråpligheten läggs till den andra och skickligt lotsar Olséni och Hansen mig vidare till mordgåtans upplösning. Olséni och Hansen bjuder på ett språk som flyter på. Det är lättläst och kapitlen avlöser varandra på ett bra sätt. En handling som skulle göra sig bra på film. Jag kommer definitivt läsa del två i serien Mord i Falsterbo.

Historiska Media / recensionsexemplar 2015


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...