torsdag 12 mars 2015

En mörkare himmel av Mari Jungstedt & Ruben Eliassen...

En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen. Handlingen är förlagt till semesterparadiset Gran Canaria. En kvinna hittas död på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan.
Polisen famlar i jakten på en gärningsman och får hjälp av Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske Kristian Wede som arbetar vid konsulatet i Las Palmas, som dessutom är före detta polis. Ytterligare en kvinna hittats död och spåren leder till ett yogacenter uppe i de kanariska bergen, ett massageinstitut och även denna gång till den norska sjömanskyrkan.

Jag fastnar inte riktigt för huvudpersonerna. De är lite för mycket privatdeckare för min smak men det ska sägas att det är svårt att sluta lyssna. Jag fängslas av den historia som parallellt berättas och de miljöskildringar som visar ön. Nu har jag inte varit på Gran Canaria men tror att du som varit där kommer känna igen dig.

Jag har lite svårt att släppa Anders Knutas från Mari Jungstedts Gotlandsserie. Visst är det bra att gå vidare men jag saknar honom. Men det kan nog tänkas att jag vill läsa nästa bok i serien för jag skulle trots allt vilja veta mera om Kristian Wede.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...