söndag 18 januari 2015

God Jul: en berättelse av Jonas Karlsson...

Tjugondag Knut har passerat under veckan och julen 2014 är definitivt slut. Jag avslutade med att lyssna på Jonas Karlssons berättelse God Jul: en berättelse.

Det lider mot jul. Kommunledningen diskuterar hur de ska kunna överraska och glädja kommuninvånarna med en trevlig julhälsning på kommunhusets fasad. Allt ska genomföras med nollbudget. God Jul ska skrivas på fasaden med hjälp av strategiskt utställda adventsljusstakar i fönstren.

Till en början flyter planerna på och lagandan likaså. Precis vad ledningen vill visa utåt. Julglädjen tryter i takt med att egna intressen sätt i första rummet. Vikten av samarbete naggas i kanterna och konflikten är ett faktum.

Jonas Karlsson läser sin berättelse själv och det gör han alldeles förträffligt. Det är träffsäkert och äkta skildrat och lätt att känna igen sig på så många plan. Jonas Karlsson fångar med sin korta berättelse så mycket som vi strävar med varje dag. Även om handlingen är förlagd till kommunal kontorsmiljö, går det att känna igen många olika arbetsplaster och situationer där vi förväntas samarbete med andra människor. Maktspelet mellan oss människor är i fokus.

En liten underhållande pärla helt klart, som får mig att både skratta och tänka efter.2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...