söndag 9 mars 2014

Alltid du av Pernilla Alm...

Vad skulle du göra? Nog är tanken kittlande. Det ringer på dörren en alldeles vanlig vardag och där står Han, din tonårsförälskelse. Åren har gått men du kastas obönhörligen tillbaka i tiden och minnena fullkomligt nockar dig. Alla åren med man och barn är ett blekt minne.

Det här är vad som händer Caroline Sundell när Adam Bjurström från barndomsstaden Leksand som av en slump dyker upp och rubbar familjeidyllen.

Till en början tror jag på Caroline, att hon ska göra det rätta, att åren har lugnat den eld som en gång glödde.

Allt medan Pernilla Alm lotsar mig vidare i denna bladvändare ilsknar jag till mer och mer. Nej jag är inte på Caroline Sundells sida. Men definitivt på Pernilla Alms. Hon lyckas fånga mig. Trots att jag har småbarnsåren långt bakom mig så dras jag tillbaka i tiden och känner igen mig och jo visst tonårsförälskelsen minns jag också. Så stundtals kan jag förstå Carolines agerande och känslor. Här finns så mycket äkta kärlek och så mycket smärta på samma gång så det är svårt att inte bli berörd. Jag kommer på mig med att vilja säga till på skarpen. Det är en härlig känsla när karaktärerna berör och retar mig upp på samma gång.

Pernilla Alm lyckas gestalta allt detta på ett trovärdigt sätt. Jag gillar dialogerna som för handlingen framåt. När så slutet kommer är jag inte riktigt beredd. En smärtsam relationsroman som definitivt berört mig. En perfekt bokcirkelbok. Här finns så mycket att diskutera.

En av böckerna som ingår i min hyllvärmareoperation 2014. Jag köpte den på Bokmässan 2012 i Printz Publishings monter. Förlaget som hittar godbitarna bland feelgood.


3 kommentarer:

 1. Mitt exemplar har vandrat runt till de flesta på mitt jobb. Mycket omtyckt och särskilt för alla de som är runt 40,.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag förstå. Men trots mina 10 år plus de 40 :) så funkade handlingen, gillade relationerna.

   Radera
 2. Den har jag inte läst än. Inte kommer jag ihåg min tonårsförälskelse heller, illa.
  Mia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...