söndag 21 augusti 2011

Baddaren av Emma Hamberg...

Vad vore väl sommaren utan en bok som utspelas just på sommaren? Baddaren skriven av Emma Hamberg är en bok som utspelar sig på den lilla ön Hjortholmen i Vänern under två heta varma sommarveckor. På Hjortholmen bor och lever de två konstnärerna tillika äkta paret Maj och Pelle Hannix i det gamla 1700-talsslottet.

Pelle är skulptören som är framgångsrik världen över. Maja däremot har svårare att hitta inspiration till sitt konstnärskap och blir mer och mer missnöjd med tillvaron både som konstnär, livet på ön och i realtionen till Pelle.

En dag läser Maja ett reportage i tidningen och får idén om att starta en simskola för vuxna. Nu ska hon få träffa människor och olika kulturer och nu ska väl inspirationen komma?

De kommande veckorna ska det visa sig vänder upp och ner på tillvaron för både Maja och Pelle och för de tre simskoleelever som kommer till ön. Hemligheter kommer upp till ytan, hemligheter som till varje pris var tänkt att de skulle förbli just hemligheter. Att lära sig simma blir inte det som får fokus dessa två veckor.

Jag gillar verkligen Baddaren, en bok som väcker tankar kring livet och hur vi behandlar oss själv och varandra. Emma Hamberg skriver lätt och medryckande och jag kommer på mig flera gånger med att skratta och fnissa igenkännande.

En varm och fin berättlese om relationer och om att våga. Läs den och behåll sommarkänslan lite till så här i slutet augusti!
2 kommentarer:

  1. Skriver upp den på min läslista :-)

    SvaraRadera
  2. Gittan: Ja det är den värd, hoppas du gillar den :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...