31 december 2015

Gott Slut och Gott Nytt...


Gott Nytt År önskar jag Er alla 
och må Ni få många härliga bokstunder 2016!



En man som heter Ove - filmen...

Igår var jag, min mor och mina döttrar och såg filmen En man som heter Ove. Jag lyssnade på boken på sportlovet 2013. En berättelse som berörde mig på djupet. När det nu var dags att se filmen så hade jag en hel del bilder, minnen och tankar i huvudet med mig in i biosalongen.

Regissör Hannes Holm har träffat helt rätt i sin tolkning av Fredrik Backmans berättelse. Allvaret och sorgen skildras mera tydligt i filmen än vad jag minns från boken. Humorn ligger där och lurar som en ton i bakgrunden men klumpen i halsen och tårarna som bränner bakom ögonlocken är starkare än vad jag minns från när jag lyssnade på boken. Rolf Lassgård gör en lysande tolkning av Ove. Så långt ifrån Wallander och polisen Erik i Jägarna.

Mitt tips om du ska se filmen: ladda med näsdukar.

Mina tankar om boken hittar du här.

30 december 2015

Mellandagar och vårnyheter...

Mellandagslunken avnjutes här i huset. Termometern visar på minus 5 grader ute men här inne är vårkänslorna påkopplade och jag bläddrar i katalogen och funderar på vårens boksläpp.

27 december 2015

Jag hakar på Kulturkollo läser...

Det är snart tre år sedan jag hakade på en novellutmaning som Anna med bokbloggen och dagarna går utmanade till. Det har sedan dess blivit många noveller, detta lilla perfekta format med det stora innehållet.

Nu har jag tänkt haka på och bokcirkla när Kulturkollo läser Lydia Davis novellsamling Jag har det rätt bekvämt men skulle kunna ha det lite bekvämare.

Den 1 februari startar bokcirkeln och i mellandagarna ska jag börja läsa boken.

Noveller 2016

Noveller 2016

Läst


Lyssnat
Plastpärlor av Carin Gerhardsen
Något i hans blick av Dag Öhrlund
Ringen av Anna Jansson
Då i vårt mörka hus av Inger Frimansson
Återförening av Tove Alsterdal
Aldrig i verkligheten av Åke Edwardson



Övrigt om noveller
Kulturkollo läser Lydia Davis


God fortsättning...

Julhelgen lider mot sitt slut och mellandagarna väntar runt hörnet. En grön jul har vi haft här i Östergötland men idag yr snön runt knutarna. Själv tar jag det lugnt och ägnar dagen åt ljudbok varvat med bläddrande i min julklappsbok. Som ni märkt har det varit bokbloggartorka här en stor del av året men jag börjar så smått komma in i bokbloggarform igen känns det som.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...