31 januari 2013

Firar 10 år...

Idag är det 10 år sedan Litteraturens Vänner träffades för första gången och bokpratade. Så nu är det dags att fira. Det känns helt otroligt och fantastiskt att vi har bokpratat i så många år och att vi fortfarande är samma gäng. Det har blivit många skratt och trevliga stunder. Mycket har vi hunnit med förutom att träffas och bokprata såsom  författarmöte, Bokmässan, slottsbesök och biobesök och allt i litteraturens tecken förstås.

Den 15 februari har vi planerat in vår jubileumskväll och planeringen är i full gång så håll utkik för det kommer rapporteras från festen här på bloggen.


Nu utbringar jag en skål för mig och damerna i Litteraturens Vänner.

28 januari 2013

Leva sin dröm av Monika Thormann...

Nja tänkte jag när jag läste baksidestexten på Monika Thormanns novell Leva sin dröm, ännu en novell om en ung tjej. Ja inget ont i det men jag har ju nyligen läst om just unga tjejer på tröskeln till vuxenlivet.

Den sextonåriga Sanja drömmer om att bli författare och berättar för Gabriel, som hon är lite förtjust i, om sin dröm. Snart är de också ihop. Men ödet vill annat och snart är Sanja Alexanders flickvän och författardrömmen tycks alltmer avlägsen. I rask takt förändras tillvaron för Sanja och jag hinner bli både irriterad och förbannad. Både på Sanja och Alexander faktiskt. Precis som det ska vara blir jag berörd av att läsa om Sanja och en hel del funderingar väcks.


Hur mycket ska en annan människa få styra? Hur ska mötet mellan två människor kunna ge kraft istället för att tvärtom sänka? Är den egna drömmen förenlig tillsammans med en annan människa?

Anna på och dagarna går och tillika initiativtagare till novellvåg i bokbloggarhavet har också läst Leva sin dröm.


Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar


Tornet i Puijo av Elisabeth Lahti...

Tornet i Puijo av Elisabeth Lahti handlar om Carina som har hört mamma och pappa prata om skilsmässa länge nu. Men nu kanske semesterresan till utsiktstornet Puijo i Kuopio kan ändra på den saken. Miljön och känslorna är tydligt beskrivna men vi, jag och berättelsen, klickar inte riktigt ändå.
Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar

27 januari 2013

Har sett Hypnotisören...

I går kväll såg jag filmatisering av Lars Keplers Hypnotisören. Som så ofta är det svårt att jämföra bok med film. En bok rymmer så mycket mera detaljer än vad en film någonsin kan göra. Trots det så tycker jag Lasse Hallström lyckats få fram spänningen och lidandet tydligt,  även om han som han själv har uttryckt det (som jag minns från någon intervju på TV) "koncentrerat sig på de mänskliga relationerna".

Den ruggiga inledningen från boken är detaljrikt skildrad och får mig nästa att blunda trots att jag vet vad som kommer hända. Lena Olin gör en fantastiskt bra tolkning av den svikna hustrun Simone, hustru till hypnotisören Erik Maria Bark.

Den finlandssvenske kriminalkommissarie Joona Linna kommer lite i skymundan tycker jag. Det är något kring hans karaktär från boken som jag saknar. Jag kan i skrivande stund inte riktigt sätta fingret på vad det är.

Helt klart är i alla fall att Lars Kepler kan leverera spänning på hög nivå.






Strax innan de åt melon av AC Collin...

Sommar, sol och bad lockar i AC Collins novell Strax innan de åt melon. Vad mer kan man längta till? Men så finns det något oroande, något som gnager mitt i allt det ljuvliga. Göran är på charterresa med sin tonårsdotter Camilla och inser att han nu är i en ny fas som far. Jag känner igen mig i vad en förälder ska gå igenom när barnen är på väg in i vuxenvärlden. Fint och starkt skildrat. Jag drar på munnen, hisnar lite då och då och blir glatt överraskad. Fin läsning om relationen mellan förälder och barn.



Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar


24 januari 2013

På väg...

Ett ögonblick från en bokbloggares väg till jobbet. Det gäller att ta tillfället.







22 januari 2013

Bortom Brahms av Caroline L Jensen...

Lite vågat kan tyckas att läsa en skräcknovell precis före läggdags. Men det var vad jag gjorde igår kväll. Det blev Caroline L Jensens Bortom Brahms. Den unga småbarnsmamman Majsan köper en babymonitor för att få till lite nattro för sig och sin lille son. Men skärmen och ljuden från monitorn visar inte riktigt det som kan förväntas. Majsans nätter tillsammans med Lillen blir allt annat än rofyllda.

Jag är ingen van skräckläsare och ingen kännare av genren men så mycket kan jag säga att jag fångas av den skräck som sakta men säkert byggs upp av Caroline L Jensen. Språket förmedlar en spänning som sakta smyger sig innanför min hud och slutet är både överraskande och riktigt ruggigt.

 Här och här finns mera på bloggen om Caroline L Jensens böcker.

Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar


21 januari 2013

Sonja och väninnorna...

Ikväll måste jag bara tipsa om att Åsa Hellbergs böcker om Sonja och väninnorna Maggan, Rebecka och Susanne släpps som ljudböcker nu i slutet av januari. Det är Bokförlaget HörOpp som står för utgivningen. Uppläsare är Kerstin Andersson, en för mig ny bekantskap som ljudboksuppläsare. Jag föll pladask för Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet ligger här och bara väntar, men nu tror jag faktiskt att jag ska lyssna på den istället.







Ett gyllene tillfälle för dig som inte har läst böckerna än och som dessutom gillar ljudböcker. Det här kommer bli två finfina lyssnarupplevelser.



De blå skorna av Linda Olsson...

Jag hade en fin stund på bussen hem i fredags när jag lyssnade på De blå skorna av Linda Olsson. En finfin novell. Annat hade jag inte väntat mig. Linda Olsson skriver finstämt, vackert och gripande och De blå skorna är inget undantag. En novell som får mig att fundera på livet. Hur väl känner vi våra närmaste egentligen?Livet kan ta ny vändningar och vems var de blå skorna som ligger i en kartong? I sinom tid får allt sin förklaring.

Underbart när man hittar ett riktigt guldkorn. En novell som får mig att må bra.



Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg...

Igår lyssnade jag färdigt på Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg. På äldreboendet AB Diamanten bor Märtha, Stina, Anna-Greta, Snillet och Krattan. Dålig service såsom uppvärmd plastförpackad mat, otrevligt bemötande, ingen frisk luft, bestämda sovtider, besparingar och åter besparingar är vardag för de boende. Livet är så långtråkigt och syster Barbro styr boendet med järnhand.
En dag tröttnar Märtha, nu så får det vara nog. Ska här bli någon ändring så får de ordna det själva. Hon peppar kamraterna till att bilda en pensionärsliga. Nu ska här begås brott för som fängelsekund verkar det vara mycket bättre med servicen. Bytet ska de sedan använda till en stöldfond som ska hjälpa äldre och fattiga. Allt i sann Robin Hood-anda. Nu ska de bara komma på det perfekta brottet.

Det är underhållande och bitvis riktigt vasst i kritiken mot hur åldringsvården bedrivs. Till en början är jag fast i berättelsen och njuter av de gamlas uppror. Men historien tappar fart ju längre in i boken jag kommer och det är trots allt Helge Skoogs underbara uppläsning som håller mig kvar.

Men det ska jag villigt erkänna att skrattat gott det har jag gjort. Men som helhet så blir det lite för mycket. Jag får inte riktigt grepp om karaktärerna och de svalnar allt medan historien berättas.

Men en hel del kloka formuleringar har jag noterat:
"Jag vill dö ung och så sent som möjligt, men jag vill leva med dunder och brak så länge jag kan"




20 januari 2013

Heder av Jens Lapidus...

Heder av Jens Lapidus lyssnade jag på via Spotify. Ni minns väl deras samarbete med Novellix
Adam har just muckat från kåken. Det är 10 år sedan han åkte in. Det är mammas sambo John som hämtar honom vid grindarna. Nu ska han försöka ordna sin tillvaro, träffa sin son, skaffa jobb och träffa "han". Ja vem är nu denne "han"? Det får jag inte veta förrän i de sista meningarna. Jens Lapidus läser själv sin novell och beskriver tydligt vilsenheten och önskan om att komma tillbaka igen. Så mycket har hänt på 10 år.



Nathalie - en delikat historia av David Foenkinos...


David Foenkinos Nathalie - en delikat historia är precis vad titeln utlovar, just delikat.

En kärlekshistoria kan hastigt blossa upp lika hastigt kan kärleken tas ifrån oss. Detta är vad Nathalie får uppleva när hennes man Francois hastigt rycks bort i en olycka och lämnar Nathalie i en avgrund. Hur ska livet kunna gå vidare? Vad finns nu kvar att leva för? Nathalie börjar efter en tid arbeta igen och kommer så sakta tillbaka till livet. På jobbet finns den märklige svensken Markus som både irriterar och lockar på samma gång.
En en finstämd och humoristisk berättelse om kärlekens vägar och om hur mötet med en annan människa kan förändra och påverka. En feelgood-roman att njuta av. Det är inte själva kärlekshistorien (den har vi hört förut) som gör romanen till en delikat historia utan det är Foenkinos träffsäkerhet i språket. Det jag tokgillar med boken är de partier med fakta och anekdoter som Foenkinos med jämna mellanrum presenterar. Snyggt avvägt och passande till historien.

Uppläsare är Anna Maria Käll och hon gör det föredömligt.


A Nice Noise 2013 / recensionsexemplar

16 januari 2013

Dimitris Dans av Dag Öhrlund...


Ytterligare en E-novell utgiven av Hoi förlag är Dimitris dans av Dag Öhrlund.

Från första sidan anar jag att någon är på väg. För att kunna gå vidare måste det förflutna få ro. På resan finns medmänniskor som ser och vill väl. Jag trollbinds av språket som gör naturen, dofterna och karaktärerna så levande. Jag befinner mig hos Dimitris när han dansar. Det här är bara så förlösande att läsa. Jag är helt enkelt där.



Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar

15 januari 2013

Det måste ha varit ensamt där...

Nu har jag läst Merethe Lindstrøms novell Det måste ha varit ensamt där.  Jag fångas direkt av ett gåtfullt och detaljerat språk. En man och en kvinna hamnar bredvid varandra på ett flygplan och kommer i samspråk. Ett samtal som blir mer och mer nära och personligt.Två människor på väg som för ett ögonblick öppnar sig för varandra. Två främlingars samtal som oundvikligen leder till frågan: vad kan man berätta för en helt främmande människa? Det finns en närvaro i texten som är svår att beskriva på något annat sätt än att jag uppslukas helt av mötet mellan Simon och Embla.

Jag kan skatta mig lycklig som har Dagar i tystnadens historia kvar att läsa. Jag lyssnade på Merethe Lindstrøm på Bokmässan när hon pratade om minnet och glömska och jag köpte boken, som jag sneglat på ett tag.


Collings förlag 2013 / recensionsexemplar

14 januari 2013

Livet efter dig...

Nu ska jag också läsa Livet efter dig av Jojo Moyes. Har läst och hört så mycket nu om boken så det fick bli en reservation på biblioteket och idag kom reservationsmeddelandet.  Printz Publishing är förlaget!

Följande citat är svårt att motstå:

"En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg allt på en gång" Hämtat från adlibris.



En novell till frukost...

Dagens frukostnovell. En bra start på arbetsdagen.



13 januari 2013

Isabella av Lars Rambe...

I Lars Rambes novell Isabella är en Bogward Isabella årsmodell 1957 utgångspunkten. En bil som varit central i familjen sedan mor och far träffades. En bil som mystiskt försvann men som alltid funnits närvarande. En bil som den lille pojken alltid har hört det berättas om och som nu den vuxne mannen söker en förklaring kring.

Jag gillar sättet att berätta om livet, kärleken och vänskapen. Faktiskt är det så att jag ler lite igenkännande när jag läser om den unga kvinnans konkurrens med favoritbilen samtidigt som jag på samma gång drömmer mig tillbaka till romantiska bilfärder, dock inte i en Bogward Isabella 1957. Det är lätt att följa med i historien och jag kommer på mig med att också vilja veta vad som egentligen hände.

Och dagarna går har också läst Isabella.

Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar

12 januari 2013

Mirjam & Hervor del 4...

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN! Ja nu är det dags. Mina två favoritdamer i den fiktiva världen, Mirjam och Hervor är tillbaka i den fjärde boken av Marianne Cederwall, Stormsvala. Boken kommer i mars både i pappersform och som ljudbok.

 Här och här finns mera om Mirjam och Hervor och här följer jag Marianne Cederwall.


11 januari 2013

Storytel...

2013 blir året då jag tar ljudbokslyssnandet till nya höjder för jag har skaffat Storytel, som erbjuder ljudböcker till mobilen.

Har velat fram och tillbaka och nu har jag till slut bestämt mig för att testa ett abonnemang. Här finns det tusentals titlar att välja på.

Ett bra komplement till min iPod som jag oftast använder för att lyssna på ljudböcker. Så här långt är jag mycket nöjd.



Helge Skoog rules...

Helge Skoog gör det exemplariskt, så bra uppläsning! Att lyssna på Kaffe med rån är ren njutning.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Hoi förlags e-novellsatsning...

Hoi förlag startade precis före jul en e-novellsatsning. Under 2013 kommer de att släppa 3-4 noveller i månaden. Det här ser jag fram emot och det ligger helt i linje med den novellvåg i bokbloggarhavet som och dagarna går har startat som jag glatt har hakat på.

Min första novell från Hoi förlag blev Sona av Susanne Boll.



10 januari 2013

Sona av Susanne Boll...

Susanne Bolls novell Sona kommer dröja sig kvar länge, länge. Claudio, Olivia och Oscar, tre människor i ett pulserande Stockholm, vars möten drabbar mig direkt. Jag möts av barnlöshet, självmordstankar och sorgen hos en far som förlorat sin son.

Men det här är ingen tung läsning. Nog så eftertänksam men så fantastiskt detaljerat och sinnrikt berättat. Susanne Bolls språk är vackert och träffsäkert.

Jag kommer läsa novellen om igen för det finns så mycket mellan raderna. Om att se, att våga ta emot, att våga inse, att finnas till för varandra. Den vackra bilden på framsidan harmonierar fint med novellen.

Hoi förlag 2013 / recensionsexemplar

6 januari 2013

Stamtavla av Karin Ström...

Stamtavla av Karin Ström valde jag att lyssna på via Spotify. Ett alldeles utmärkt sätt att ta till sig litteratur och särskilt då noveller.

En hjärtskärande och ärlig historia om två systrar. När det uppdagas att den yngre systern, som ofta är sjuk, har en psykiatrisk diagnos tar den äldre systern vid bara sju års ålder avstånd från verkligheten. Hon går in i en roll och avskärmar sig från världen och den allt annat än behagfulla verkligheten. Den yngre systern får föräldrarnas odelade uppmärksamhet. Oundvikligen kommer så småningom uppgörelsen med det egna jaget och med lillasystern.

Stamtavla är skriven rakt av utan några som helst krusiduller. Kampen mellan systrarna beskrivs naket, nära och spännande. Det är Karin Ström själv som är uppläsare.

Läs den! Eller varför inte lyssna!


Spår i snön...


Först novellen som jag läser 2013 är Spår i snön av Jonas Karlsson. Den är utgiven av Novellix och jag köpte den på Bokmässan 2011. Den har sedan dess blivit liggandes i bokhyllan. Nu passar det alldeles utmärkt att ha några noveller på lut när jag har hakat på utmaningen Noveller 2013.



Platsen för handlingen är en liten by och upptakten en man som är ute och rastar sin hund. På promenaden följer de spåren efter ett barn i snön. Under promenaden berättas en historia om några människors öden i den lilla byn. Där pojken är en av karaktärerna. Språket är tilltalande, detaljrikt och lätt att följa. En nästan kusligt stämning byggs upp allt medan mannen följer spåren i snön, spår som blandas med droppar av blod, till det överraskande slutet.

En fin skildring om människors strävan att passa in.





Noveller 2013...


HÄR SAMLAR JAG MINA INLÄGG OM NOVELLER 2013



Lästa noveller

Spår i snön av Jonas Karlsson
Stamtavla av Karin Ström
Sona av Susanne Boll
Isabella av Lars Rambe
Det måste ha varit ensamt där av Merethe Lindström
Dimitris dans av Dag Öhrlund
Heder av Jens Lapidus
De blå skorna av Linda Olsson
Strax innan de åt melon av AC Collin
Tornet i Puijo av Elisabeth Lahti
Leva sin dröm av Monika Thormann
Den nya Isabel av Katherine Mansfield
Utan dina andetag av Anna Jansson
Husdjur är inte tillåtna på Pärlan av Caroline L Jensen
Dödsängeln av Lars Rambe
Lära sig av Cilla Naumann
Kärlek ända in i döden av Unni Drougge
Jag känner din hud av Anna Jansson
Doggy Monday av Maria Sveland
Om himlen smälter av Hassan Loo Sattarvandi
Den vackra kullan kommer inte igen av Lars Rambe
Frostnatt av Bodil Mårtensson


Novellsamlingar
Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank av Nathan Englander
Brinnande livet av Alice Munro



Övrigt om noveller

Surfar glatt på novellvågen
Spänning från Östergötland








4 januari 2013

Dagens post...

Dagens post är öppnad och där hittade jag den här boken.



Topp 10 2013...

Ja det blir en Topp 10 även under 2013. Precis som 2011 och 2012 kommer jag i sann melodifestivalanda varje månad plocka ut en eller två böcker som går direkt till final och en eller två som går till andra chansen.




Årets logga ser ni här och det är där allt samlas.
Nu är det full fart med januariböckerna.




3 januari 2013

Novellvåg 2013...

Jag hade inte tänkt utmana mig själv med några listor i år men när jag kikade in hos Anna och dagarna går så blev jag så inspirerad av hennes uppmaning till "en novellvåg i bokbloggarhavet" under 2013 så jag bara måste haka på.

Under 2012 har jag läst tre noveller, När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström, Alter ego av Adam Hansson, Eftermiddagar med Tatiana av Magnus Montelius och  lyssnat på Spår i snön (recension kommer senare) av Jonas Karlsson.

Novellerna var bland det första jag läste på min läsplatta. Ett sätt att läsa som jag gillar mer och mer. Det finns flera bra sätt att läsa noveller på eller rättare sagt lyssna på, nu när Novellix och Spotify har börjat sitt samarbete. Ytterligare novelläsning erbjuds med Appen Dödtid från Mix Förlag. Enkelt och smidigt finns novellerna till hands när helst jag vill bara en skärmtouch bort.

Det blev lite bildfixande också och under denna bild samlar jag mina inlägg om noveller under 2013.


Tack Anna för att du satte mig på spåret. Nu kör vi!



Min läsplats a´la 2013...

För tillfället och så här års (när jag inte kan sitta i uterummet) är soffhörnet min bästa läsplats. Men med nytt år så tänkte jag att det kunde passa bra med en ny läsplats. En utmärkt födelsedagspresent till mig och bokbloggen men jag får ge mig till tåls ännu några veckor eftersom leveransdatum är först om ca sex veckor.

Min läsplats a´la 2013



2 januari 2013

Hipp Hipp Hurra till andra året...

Hoppsan redan 2 januari 2013 och Erikas Bokprat firar två år i bokbloggarvärlden. Ett helt fantastiskt år ligger nu bakom oss. Missade ni gårdagens tillbakablick kan ni kika in här. Nu tar jag och bloggen sats in i det tredje bloggåret. Ett år som inte kommer gå obemärkt förbi. Litteraturens Vänner firar 10-årsjubileum, böcker ska läsas och recenseras och andra bokliga inlägg kommer publiceras precis som sig bör. Kanske blir det en eller annan nyhet under året också, än så länge bara i planeringsstadiet.

Födelsedagen blir lugn med något gott till kaffet och läsning i bästa soffhörnet. Jag vill också passa på att tack er alla som tittar in och jag blir så glad när ni kommenterar. Utan er stannar diskussionen.


Nu vill jag tillsammans med er höja glaset och utbringa en skål för tvååringen. Skål!





1 januari 2013

Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg...

Sista boken 2012 blev Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg. Åh vilken perfekt avslutning på mitt läsår det blev. Jag har varit som uppslukad och levt tillsammans med de tre väninnorna Maggan, Susanne och Rebecka. Tre kvinnor mitt i livet, runt 50 år, som får en chock när den fjärde väninnan Sonja plötsligt dör. För det ska snart visa sig att Sonja var en kvinnan full av hemligheter. Sonjas bortgång vänder upp och ner på tillvaron för de tre väninnorna när de får reda på att de ärver Sonjas förmögenhet, som är vansinnigt stor. Ja nu snackar vi om miljoner. En förmögenhet som ingen av de tre haft en aning om. Men det är inte bara att börja leva loppan för pengarna utan var och en ställs de inför ett antal villkor för att få del av arvet.


Det här är en riktig feelgood-roman skildrad med värme, humor och mycket allvar på samma gång. Boken är lättläst och jag har tagit de tre kvinnorna till mitt hjärta. Sonja finns hela tiden närvarande och kittlar min nyfikenhet. Åsa Hellberg leder mig skickligt sida för sida genom berättelsen och knyter snyggt ihop de trådar som Sonja har förberett för sina tre vänner. Här finns allt för att jag ska njuta fullt ut av handlingen glädje, sorg, skratt, gråt och de tre kvinnornas sexliv som skildras så verklighetstroget. Det känns helt enkelt så rätt.


Det har varit så uppfriskande att läsa om kvinnor runt 50+ (precis där jag själv befinner mig, nåja ett år kvar bara) och igenkänningsfaktorn har stundtals varit mitt i prick. Ja, nu hör kanske inte YSL-klänningar och skyhöga klackar till min vardag men det gör definitivt man, vuxna barn, jobb, klimakteriet, viktprat, kvinnlig vänskap osv. Jag har njutit varje stund i dessa kvinnors närvaro och som tur är har jag uppföljaren Sonjas hemlighet redan i min bokhylla. Jag köpte båda böckerna på Bokmässan i höstas. Så nu återstår det bara att se hur länge jag kan vänta med att läsa den.





Bloggåret 2012...

Ny dag, nytt år, nya tag men först en liten tillbakablick på bloggåret 2012


Årets läs
Läshögen har varit stor men antalet lästa böcker är något färre i år. De böcker som sticker ut lite extra  presenteras under rubriken Topp 10 2012. Ett roligt sätt att i sann melodifestivalanda lista de bästa under året. Det kommer bli ett Topp 10 2013 också.

Årets händelse
Bokmässan och mitt uppdrag som bloggambassadör var helt fantastisk roligt att få vara med om. Det började med en första träff i februari bakom kulisserna med alla bloggambassadörer



Under året har vi ambassadörer skrivit och bokpratat på Bokmässans Community som en del av vårt uppdrag. Pricken över i var givetvis själva Bokmässan. Det var helt underbart att få ta del av alla fyra dagarna med seminarier, bloggträffar, förlagsmingel, bokbloggarmingel, Forma Books förlagsmiddag, författarmöten och mycket mycket mera.



Årets utmaningar
Ja så var det då dags att checka av hur det har gått med de utmaningar jag gett mig på under 2012. Boktolva 2012 var utmaningen som skulle råda bot på mina hyllvärmare och några ännu olästa författare skulle läsas. Hm... det blev 1/15 lästa och ja det talar ju sitt tydliga språk. Nordiska listan med böcker som jag ville läsa inför bokmässans nordiska tema 2012 där gick det något bättre?!  3/14 böcker lästa, ja ja inte vidare bra det heller men vad gör väl det. Så mycket annat har ju blivit läst istället.

Årets möten
Ja det är helt klart de författare som jag har träffat under året. För att nämna några Sofie Sarenbrandt, Varg Gyllander, Carin Gerhardsen, Anna-Sofia Winroth och Thomas Erikson. Det är så inspirerande att få träffas i verkligheten och höra lite grann om deras författande.

Årets releasefest

Jag, Varg Gyllander och
Anna von  Schéele från ANN
Årets bästa alla kategorier. Gissa om jag blev glad när jag fick en inbjudan av Simona Ahrnstedt till hennes releasefest för nya romanen Betvingade. Många trevlig möten och härligt mingel i huvudstaden en sensommarkväll i augusti. Wow vilken kväll!

Årets genre
Tack till dig Simona Ahrnstedt Sveriges romancedrottning som satte mig på spåret. Årets första bok att läsa blir just Betvingade. Ja jag har sparat på den lite grann, vill skynda långsamt så det inte tar slut allt för fort.


Årets pryl
Ni som känner mig vet att det finns en liten datanörd (läs pryl-vill-ha-begär) som klappar i mitt bröst. 2012 blev således året som jag investerade i en surfplatta. Med förevändningen att jag skulle testa e-böckernas förlovade land och testat det har jag gjort kan jag lova. Jag är definitivt en e-boksläsare också. Men inte nog med det surfplattan passar perfekt för bloggande och annat surfande också. Den är ju bara så bra att ha.



Nu blickar jag framåt och tar sats in i bloggåret 2013.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...